Sivut

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Riilahti 2 päivä

Koska puhelimeni latasi niin kauan pitempiä postauksia, kirjotan koneella postauksen loppuun + lisään kuvat. Postaukset olivat siis melkein valmiita, viimeistely ja kuvat puutuivat!

Maanantaina siis oli rataeste ja maastoeste tunteja. Pyysin molemmille reipasta hevosta, mutta kunhan ei lähe mitään pukkikeharointia vetämään! En usko että noista mikään lähtisi, mutta silti :D

Sain estetunnille Vilman, ja maastoesteille Pepen. Vilma on suokkitamma, syntynyt 2001. Se on ratsastaessa aika reipas, varsinkin esteillä.

Hoidin Vilman, ja pistin sen kuntoon. Mentiin kentälle, koska ruohokenttä oli senverran märkä, ettei siellä olisi voinut hypätä. Alkuraveissa kiinnitin huomiota siihen, että Vilma ei kiirehdi. Ravattiin molempiin suuntiin, ja Jessica kehui, että Vilma oli melko rauhallinen :)

Ravien jälkeen piti nostaa laukka, ja laukata pienen kavaletin yli. Kun edelläoleva nosti laukan, Vilma ei malttanut, vaan olisi kokoajan halunnt laukata. Mentiin ihan onnistuneesti kavaletin yli molempiin suuntiin. Seuraavaksi tultiin rata: kiemurauralla harjoitusravissa puomit, laukkaympyrä ja kavaletin yli, kokorataleikkaalla innari (este-puomi-este-puomi) sekä pitkällä sivulla okseri. Ekalla kerralla jäin vähän suuhun kiinni, koska luulin Vilman ottavan vielä yhden askeleen, muttei se ottanutkaan. Toisella kerralla paransin paljon, ja Vilmakin oli aika rauhaisa.

Ravattiin loppuravit, sekä käveltiin loppukäynnit. Sen jälkeen vein Vilman talliin.

Tuntien välissä oli lounas ja vähän vapaata aikaa. Vapaalla ajalle retuiltiin paljon, sekä pelättiin "kaunahuonetta" (=huonetta jossa on samanlainen kaappi mistä kauna tulee alas).

Toisen tunnin menin siis Pepellä, jota en löytänyt Sukupostista, ehkä sne takia että sen oikea nimi ei oo Pepe? Mutta ihansama, mentiin tallin ulkopuolelle kaartoon. Ravattiin pelloilla, ja Pepe oli tosi innokas! Käytiin lopuksi hyppäämässä maastoesteitä hiekkakuopalla, hypättiin rata kokonana ehkä kaksi kertaa, ja vielä kaksi kertaa vain se yläosa koska alhaalla on käärme!

Kuvia ei maastoetseistä ole :( Paremmat kuvat lisään myöhemmin.

Pepe
Vilma
Kaverini poni Brisse

1 kommentti:

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)