Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Lehtoharju 5 päivä

Kirjotan kotoa, mutta olen tehnyt "luonnoksen" puhelimellani, mutta se ei jostain syystä tullut blogiin? Kirjotan nyt sitten saman jutun ja lisäilen kuvat.

Tänään oli aamulla maastotunti, ja illemmalla kavalettitunti. Maastoon sain Baban ja kavaleteille Humpan. Olin toivonut molempia, ja onneksi sain kummatkin!

Maastossa oli tarkotus tehdä reipas lenkki, ravitiellä ja sitten vähän ratavallilla (?). Myöhästyin tunnilta pikkasen, koska kaikki huomioliivit oli hävinny jonnekki, ja Baban häntäremmi ei melkein mennyt kiinni. Laitoin Baban kuitenkin nopeasti kuntoon, ja tulin pari minuuttia perässä kentälle. Siellä käveltiin taas alkukäynnit, ja siirryttiin osastoon. Baba on viimeisenä, koska se potkii.

Ravattin alussa aika paljon, ja Baba oli tosi reipas. Kulki kokoajan korvat hörössä, ja tosi reippaasti. Mentiin pienen ylämäen juurelle, ja nostettiin laukka. Alussa Baba kulki tosi reippaasti, mutta loppua kohden lähti vähän hyytymään. Olin kokoajan kevyessä istunnassa, niin hepan on helpompi. Laukattiin aika reilu pätkä, louhokselle asti. Lopussa Baba alkoi jäädä jälkeen, vaikkakin meni reippaasti, mutta jäi jälkeen sen takia koska vetohevonen vaan meni tosi reippaasti.
Käännyttiin louhoksella takasinpäin, ja mentiin alamäelle käynnissä. Baba olisi kokoajan halunnut ravata :D

Mäen jälkeen ravattiin hieman peltotielle. En tiiä onko se peltotie, joku tie peltojen välissä jota reunustavat puut. Laukattiin vähän tota tietä, ja siinä Baba lähti aika kovaa! Meinasi mennä Paavoa (edessäolevaa hevosta) kovempaa, mutta onneksi sain hidastettua. Ravattiin tietä takasinpäin, ja käveltiin tallille.

Suihkutin Babam, tamma oli kokonaan hiessä. Sen jälkeen vein tarhaan, ja hepo meni heti piehtaroimaan. Harmi kun siitä ei oo kuvia :(

Toisella tunnilla menin Humpalla, mitän ylhäälläkin lukee. Hoidin Humpan hyvin, herra oli käynyt vähän piehtaroimassa kun oli kokonaan mudassa :D Sain kummiskin puhtaaksi, ja laitoin kamat. Menin samaan aikaan kentälle kun muutkin, ja kävelin alkukäynnit.


Käyntien jälkeen alotin ravaamisen, ja piti tehdä joka sivun keskellä pieni voltti. Humppa lähti vähän valumaan, mutta ulkoavuilla sain sen takasin voltille. Pääasiassa voltit menivät hyvin. Tehtiin voltteja kumpaakiin suuntaan, ja sen jälkeen otettiin vähän laukkaa. Humppa laukkasi hyvin, ja tein vähän voltteja lyhyiden sivujen keskelle, ja pitkillä mentiin vähän reippaammin. Volteilla tuli taas valumista, mutta ulkoavut korjasivat asian. Pitkillä sivuilla on kevyessä istunnassa, Humppa meni hyvin.

Aluksi otettiin kahta kavalettia kaarevalla uralla. Niiden välttin piti tulla kolme laukka-askelta. Humppa teki hyvin, tuli kolme askelta. Mentiin molempiin suuntiin noita kahta kavalettia, ja sitten jatkettiin muihin tehtäviin.

Seuraava tehtävä oli kaksi kavalettia pitkällä sivulla, joiden väliin tuli kolme askelta. Humppa teki hyvin kolme askelta, mutta laskin tokalla kerralla vahingossa hypynki askeleeksi. Ekalla ja kolmannella kerralla laskin askeleet oikein. Kolmen askeleen jälkeen alettiin lyhentämään laukkaa, eli väliin tulisi neljä askelta. Se oli aika vaikeaa, sillä Humppa ei kanna itteään vielä kauheen hyvin, mutta onnistuttiin saamaan neljä! Muilla kerroilla tuli joko kolme ja puol, tai kolme.

Käveltiin välikäynnit ja Tiia selosti seuraavan tehtävän. Piti tulla kolme puomia, jokasen väliin kolme laukka-asekelta ja jokasen jälkeen laukanvaihto. Katsokaa rata ylhäältä. Humppa tulimuuten hyvin, paitse ekassa välissä oli kaksi askelta, ja toisessa kolme. Vikalla kerralla askeleet jäi kaksi ja puol, ja kolme. Jätettiin harjoitus siihen.

Sitten tultiin samat kolme kavalettia, mutta suoralla linjalla vasemmalta. Eli ei mitään kaaria tai laukanvaihtoja. Humppa tuli tosi hienosti ja jatkoi suoraan! Jätettiin harjoitus siihen, ja loppuravattiin ja -käveltiin. Vein Humpan talliin, ja sen leirihoitaja halusi mennä syöttelemään sitä. Kuva radasta yllä. 

3 kommenttia:

  1. Kivoja noi vinot kuvat! Se peltotie laukattiin muuten kahteen kertaan (sinne ja takas), takasin ei siis ravattu kuten kirjoitit :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja noi vinot kuvat! Se peltotie laukattiin muuten molempiin suuntiin, sinne ja takas, eikä vain sinne kuten kirjoitit :D

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)