Sivut

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Avoja ja sulkuja

Toivopin tän päivän tunnille Doraa, Mattia tai Misteriä. Listassa ei ollu Doraa/Mattia joten pyysin Misua :) Misteril  menin viimeks joskus syksyllä? Kävin laittamassa Misterin kuntoon heppatallissa, ja kun kaikki oli valmiita mentiin heppakentälle alkukävelemään. Kun olimme kävelleet jonkin aikaa mentiin sisälle maneesiin. Hevostuntilaiset (=me) saatiin katsomopääty ja alottelijat meni ovipäätyyn, joka oli pienempi. Siirsin Misterin raviin ja istuin vähän aikaa harjotusravissa. Viime kerralla ratsastettuani Misterin ravi oli kamala; iso ja pomppuisa. Se ei enää tuntunu isolta ja pomppusalta, ehkä vähän normaalia isommalta. 

Vikke, Mister ja Artturi
Kun rupesin keventämään aluksi tuntu oudolta mennä hevosella, jolla on isommat askeleet mutta sitten totuin :) Vaihettiin suunta, käveltiin pitkin ohjin ja ruvettiin laukkaamaan. Yritin nostaa laukkaa uralta, mutta se oli vaikeaa, joten menin voltille ja nostin sieltä. Mister ei tykkää jos nostossa on mukana ulkojalka, se pukittaa sillon. Laukka oli ihan kiva istua, mutta Misteirn pää nyki ohjia kokoajan, jos oli tiukat ohjat se nyki niitä ja veti pois satulasta, jos taas pitkät, ne heiluivat sinne tänne :D Yritin koota vähän Misterin laukkaa, ja toisessa suunnassa se meni vähemmän päätä nykivästi. Seuraava harjoitus oli kulmien tarkkaa ratsastusta. Ennen kulmaa piti pysäyttää hevonen, ja vasta sitten tehdä loput kulmasta. Ton harjotuksne avulla parannettiin kulmien ratsastusta. Mister pysähtyi ja taipui kulmassa ihan hyvin, ensin vähän jäykästi. Parin kerran jälkeen pysähdykset pois ja tarkkoja kulmia harjoitusravissa. Se oli vaikeampaa sillä piti istua hiljaa, pitää kädet ja jalat paikoillaan, saada Mister liikkumana hyvin ja kulmiin. Onnistuin ihan hyvin, paitse jalat heilu... Ratsastettiin molempiin suuntiin tarkkoja kulmia, ja annettiin hevosten vähän kävellä. Kävelyn jälkeen tehtävänä oli lyhyellä sivulla väistättää hevosen takaosaa sisäänpäin. Mister väisti hyvin, paitse et kaula meni liian mutkalle. 

Mister
 Sain kaulaa vähän suoremmaks, tehtiin samat väistöt vielä ravissa. Vaihdettiin suunta ja takaosa väistöt ensin käynnissä, sitten ravissa. Kaula meni taas liian mutkalle, mutta kunhan myötäsin tarpeeksi sisäohjalla ja tuin ulkopohkeella sain kaulaa suoremmaksi. Seuraava tehtävä oli avoja käynnissä lyhyellä sivulla oikealle. Ensimmäisellä kerralla Mister käänsi vaan kaulaa, ja vaikka kuinka yritin, etujalat meni liian vähän sisemmälle uralle. Seuraavalla kerralla Mister meni avoa paremmin. Mentiin vielä ravissa avoja ja vaihdettiin suunta. Hevosen kaula meni taas liian mutkalle, mutta sain sitä vähän suoremmaks. Ravattiin loppuravit ja mentiin kävelemään heppakentälle. 

5 kommenttia:

  1. Tosi yksityiskohtainen postaus, mutta sehän on hyvä. Kiva, et olit etsinyt kuvia Misteristä, vaikka et ollu löytänyt kuvaajaa.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen toi Misteri! (---:

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Mister näyttää must semmoset jäynätyypilt :D Sil o semmone jäynä ilme, en tiiä miks :D Mu mielest se vaa näyttää...

    VastaaPoista

Kommentoi sinäkin! Muista myös LIKE/DISLIKE napit :)